- LordAnathema
Počet příspěvků : 234
Bodové hodnocení : 3377
Datum registrace : 19. 06. 16
Dýňová polévka s chilli Lorda Anathemy
24.06.16 10:55
Co potřebujete:
dýni!!! bez semínek nakrájenou na kostičky nebo rozmixovanou v mixéru
2 plátky másla
1-2 cibule nakrájené na jemno
2 stroužky česneku nakrájené na plátky
1 karotku nastrouhanou na jemno (můžete vypustit)
1 lžíce kari koření (případně kurkumy)
1 lžíce třtinového cukru
600ml zeleninového vývaru
250ml smetany sladké nebo ke šlehání (můžete nahradit kokosovým mlékem)
pepř (já totiž zásadně nesolím!!!) na dochucení
cibulku čerstvou 2 stroužky
2-3 čerstvé chilli papričky (případně chilli koření dle libosti)
2 lžíce oleje (dýňový nebo slunečnicový)
2-3 lžíce bílého vína (ideální od číňanů to jejich)
3 lžíce octa
Dýni upečte předem v troubě, pokapejte jí olejem a před koncem posypejte trochu cukrem, aby zkaramelizoval.
V hrnci se silným dnem rozpusťe máslo a zpěňte na něm cibuli na jemno nakrájenoua česnek, pak vsypte dýnia asi pět minut opékejte, pak přidejte karotku, poprašte kari kořením a třinovým cukrem, osmahněte a zalijte vývarem. Uveďte do varu a vařte asi 15 minut až změkne zelenina, poté vmýchejte smetanu , opepřete ,přidejte chilli, nebo nasekané chilli papričky, přidejte 2-3 lžíce vína a po 5ti minutách 3 lžíce octa, přihoďte nakrájenou čerstvou cibulku a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem (to můžete udělat i předem, než dáte dýni do hrnce například v tom případě, když dáte přílohu brambory, což vřele doporučuji!!!!!) . A můžete podávat. Ocet můžete dát i přímo až k podávání, jako k zakapnutí, místo předtím, ho dát přímo. Nechte si chutnat!!!
dýni!!! bez semínek nakrájenou na kostičky nebo rozmixovanou v mixéru
2 plátky másla
1-2 cibule nakrájené na jemno
2 stroužky česneku nakrájené na plátky
1 karotku nastrouhanou na jemno (můžete vypustit)
1 lžíce kari koření (případně kurkumy)
1 lžíce třtinového cukru
600ml zeleninového vývaru
250ml smetany sladké nebo ke šlehání (můžete nahradit kokosovým mlékem)
pepř (já totiž zásadně nesolím!!!) na dochucení
cibulku čerstvou 2 stroužky
2-3 čerstvé chilli papričky (případně chilli koření dle libosti)
2 lžíce oleje (dýňový nebo slunečnicový)
2-3 lžíce bílého vína (ideální od číňanů to jejich)
3 lžíce octa
Dýni upečte předem v troubě, pokapejte jí olejem a před koncem posypejte trochu cukrem, aby zkaramelizoval.
V hrnci se silným dnem rozpusťe máslo a zpěňte na něm cibuli na jemno nakrájenoua česnek, pak vsypte dýnia asi pět minut opékejte, pak přidejte karotku, poprašte kari kořením a třinovým cukrem, osmahněte a zalijte vývarem. Uveďte do varu a vařte asi 15 minut až změkne zelenina, poté vmýchejte smetanu , opepřete ,přidejte chilli, nebo nasekané chilli papričky, přidejte 2-3 lžíce vína a po 5ti minutách 3 lžíce octa, přihoďte nakrájenou čerstvou cibulku a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem (to můžete udělat i předem, než dáte dýni do hrnce například v tom případě, když dáte přílohu brambory, což vřele doporučuji!!!!!) . A můžete podávat. Ocet můžete dát i přímo až k podávání, jako k zakapnutí, místo předtím, ho dát přímo. Nechte si chutnat!!!
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru