- Pan zvědavýAnonymní
Co je to? (01.02.2016)
19.05.16 20:37
Chtěl bych se zeptat, co znamená Cenzora, to jsem ještě nikdy neslyšel. Je to nějaký speciální termín, který něco označuje, nebo je to projev autorovy Dislexie a má tam být Cenzura?
Možná jsem hloupý, ale fakt nevím... :-/
Možná jsem hloupý, ale fakt nevím... :-/
Re: Co je to? (01.02.2016)
19.05.16 20:37
Cenzor je úředník provádějící cenzuru. Slova cenzura, cenzor pocházejí z latinského censor, např. římský cenzor byl pověřen vykonáváním majetkového cenzu, měl za úkol sčítání lidu a kontrolu morálky občanů.
Cenzura je kontrola a omezování sdělování informací – ať už předávaných mluveným slovem, tiskem nebo dalšími formami vyjadřování. Cenzura je součástí praktik mocenských struktur prakticky celou lidskou historii. A AzaNoviny už několikráte zmínily např. u uživatele Ebisek, pravděpodobně právě toto máte na mysli, že by mu místo stávající funkce Moderátor diskuzních fór slušelo více označení Cenzor.
Vaše AzaNoviny
Cenzura je kontrola a omezování sdělování informací – ať už předávaných mluveným slovem, tiskem nebo dalšími formami vyjadřování. Cenzura je součástí praktik mocenských struktur prakticky celou lidskou historii. A AzaNoviny už několikráte zmínily např. u uživatele Ebisek, pravděpodobně právě toto máte na mysli, že by mu místo stávající funkce Moderátor diskuzních fór slušelo více označení Cenzor.
Vaše AzaNoviny
- Pan zvědavýAnonymní
Re: Co je to? (01.02.2016)
19.05.16 20:39
Děkuji za srozumitelný výklad. Obohatilo to mé znalosti. :-)
Povolení tohoto fóra: