X-FÓRUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Goto down
Sisinka
Sisinka
Female
Počet příspěvků : 62
Bodové hodnocení : 2909
Datum registrace : 16. 07. 16

Kuřecí kung pao Empty Kuřecí kung pao

10.11.17 17:14
Ingredience (pro 2 osoby)

   2 kuřecí řízky (nejlépe prsní)
   2 varné sáčky rýže
   1 velkou cibuli
   1/2 červené papriky
   1/2 zelené papriky
   1/2 žluté papriky
   1 malý pórek
   1 malou mrkev
   50g pražených solených arašídů
   Sójovou omáčku
   Koření na čínu
   Škrob, sůl a olej

Postup přípravy krok za krokem:

Jako první dáme do osolené vroucí vody vařit sáčky s rýží. Od této chvíle máme zhruba 15 minut na přípravu vlastního jídla, tak hurá do toho.

Polovinu cibule nakrájíme na menší kostky, na pánvi rozehřejeme olej a cibulku na něm zlehka osmažíme. Druhou polovinu cibule rozkrájíme na velké kostky, rozdělíme na jednotlivé slupky a dáme zatím na talířek stranou. Maso nakrájíme na větší kostky a přidáme ho smažit k cibulce.

Přisypeme koření, přilijeme sójovou omáčkou a smažíme do změknutí. Než se maso usmaží, je potřeba připravit zeleninu.

Všechnu zeleninu nejprve dobře omyjeme. Mrkev nakrájíme na plátky, taktéž dolní část pórku a přidáme je na talířek k cibuli.

Papriky vykrojíme, očistíme od semínek a rozkrájíme na velké kostky.

Horní část pórku rozkrájíme na kolečka.

K osmaženému masu přidáme arašídy.

Dále přidáme cibuli, mrkev a pórek a lehce osmahneme. Pokud by se nám podařilo sehnat bambusové výhonky, můžeme je přidat právě teď.

Přidáme papriky a pórek a chvilku smažíme. Všechna zelenina se musí prohřát, ale nesmí se uvařit, zničily by se tak cenné vitamíny.

Nakonec kung pao dochutíme sójovou omáčkou a přidáme dvě lžíce škrobu rozmíchané ve skleničce teplé vody. Důkladně promícháme, počkáme až škrob zhoustne.


Dobrou chuť
Návrat nahoru
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru