- Sisinka
Počet příspěvků : 62
Bodové hodnocení : 3120
Datum registrace : 16. 07. 16
Kuřecí kung pao
10.11.17 17:14
Ingredience (pro 2 osoby)
2 kuřecí řízky (nejlépe prsní)
2 varné sáčky rýže
1 velkou cibuli
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
1/2 žluté papriky
1 malý pórek
1 malou mrkev
50g pražených solených arašídů
Sójovou omáčku
Koření na čínu
Škrob, sůl a olej
Postup přípravy krok za krokem:
Jako první dáme do osolené vroucí vody vařit sáčky s rýží. Od této chvíle máme zhruba 15 minut na přípravu vlastního jídla, tak hurá do toho.
Polovinu cibule nakrájíme na menší kostky, na pánvi rozehřejeme olej a cibulku na něm zlehka osmažíme. Druhou polovinu cibule rozkrájíme na velké kostky, rozdělíme na jednotlivé slupky a dáme zatím na talířek stranou. Maso nakrájíme na větší kostky a přidáme ho smažit k cibulce.
Přisypeme koření, přilijeme sójovou omáčkou a smažíme do změknutí. Než se maso usmaží, je potřeba připravit zeleninu.
Všechnu zeleninu nejprve dobře omyjeme. Mrkev nakrájíme na plátky, taktéž dolní část pórku a přidáme je na talířek k cibuli.
Papriky vykrojíme, očistíme od semínek a rozkrájíme na velké kostky.
Horní část pórku rozkrájíme na kolečka.
K osmaženému masu přidáme arašídy.
Dále přidáme cibuli, mrkev a pórek a lehce osmahneme. Pokud by se nám podařilo sehnat bambusové výhonky, můžeme je přidat právě teď.
Přidáme papriky a pórek a chvilku smažíme. Všechna zelenina se musí prohřát, ale nesmí se uvařit, zničily by se tak cenné vitamíny.
Nakonec kung pao dochutíme sójovou omáčkou a přidáme dvě lžíce škrobu rozmíchané ve skleničce teplé vody. Důkladně promícháme, počkáme až škrob zhoustne.
Dobrou chuť
2 kuřecí řízky (nejlépe prsní)
2 varné sáčky rýže
1 velkou cibuli
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
1/2 žluté papriky
1 malý pórek
1 malou mrkev
50g pražených solených arašídů
Sójovou omáčku
Koření na čínu
Škrob, sůl a olej
Postup přípravy krok za krokem:
Jako první dáme do osolené vroucí vody vařit sáčky s rýží. Od této chvíle máme zhruba 15 minut na přípravu vlastního jídla, tak hurá do toho.
Polovinu cibule nakrájíme na menší kostky, na pánvi rozehřejeme olej a cibulku na něm zlehka osmažíme. Druhou polovinu cibule rozkrájíme na velké kostky, rozdělíme na jednotlivé slupky a dáme zatím na talířek stranou. Maso nakrájíme na větší kostky a přidáme ho smažit k cibulce.
Přisypeme koření, přilijeme sójovou omáčkou a smažíme do změknutí. Než se maso usmaží, je potřeba připravit zeleninu.
Všechnu zeleninu nejprve dobře omyjeme. Mrkev nakrájíme na plátky, taktéž dolní část pórku a přidáme je na talířek k cibuli.
Papriky vykrojíme, očistíme od semínek a rozkrájíme na velké kostky.
Horní část pórku rozkrájíme na kolečka.
K osmaženému masu přidáme arašídy.
Dále přidáme cibuli, mrkev a pórek a lehce osmahneme. Pokud by se nám podařilo sehnat bambusové výhonky, můžeme je přidat právě teď.
Přidáme papriky a pórek a chvilku smažíme. Všechna zelenina se musí prohřát, ale nesmí se uvařit, zničily by se tak cenné vitamíny.
Nakonec kung pao dochutíme sójovou omáčkou a přidáme dvě lžíce škrobu rozmíchané ve skleničce teplé vody. Důkladně promícháme, počkáme až škrob zhoustne.
Dobrou chuť
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru