Marináda na masíčko
+5
fatal-error
Zabka.Hanka
ZUZULinda
Sisinka
Britush
9 posters
- Britush
Počet příspěvků : 3
Bodové hodnocení : 3055
Datum registrace : 16. 07. 16
Marináda na masíčko
16.07.16 7:01
Čauky,
máte své osvědčené, výborné a jednoduché receptíky na marinády na maso? Už mi dochází fantazie a inspirace. Tak jsem vás chtěla požádat o radu.
- Sisinka
Počet příspěvků : 62
Bodové hodnocení : 3118
Datum registrace : 16. 07. 16
Re: Marináda na masíčko
16.07.16 21:49
Vajíčko, solamyl, česnek, trocha oleje, sůl, pepř, koření podle chuti (osvědčené a výborné je to s názvem Gurmán, ale jinak každý podle sebe, těch směsí je spousta...)
a nebo
Med, sojovka,česnek, olivový olej, grilovací koření
a nebo
Med, sojovka,česnek, olivový olej, grilovací koření
- ZUZULinda
Počet příspěvků : 41
Bodové hodnocení : 3138
Datum registrace : 07. 06. 16
Re: Marináda na masíčko
16.07.16 22:31
Ale pozor, aby v koření (v balíčku) nebyla sůl nebo glutamát, jinak maso pustí šťávu do marinády a je suché. Solit rozhodně až po tzv. zatažení masa. Někomu se to může zdát jako zbytečná rada, ale výsledkem bude překvapený.
- Zabka.Hanka
Počet příspěvků : 12
Bodové hodnocení : 3125
Datum registrace : 23. 05. 16
Bydliště : Jihočeský kraj
Re: Marináda na masíčko
17.07.16 8:25
Marináda na sladkovodní ryby i mořské ryby třeba makrely: rozpustit máslo, přidat nasekanou petrželku, přidat dost hořčice, citronovou šťávu i nastrouhanou citronovou kůru ,sůl, pepř a špetka rozdrceného feniklu. Potřít rybu, je dobré nechat 1den v lednici naležet storstark. No a na maso: červené víno, hořčice, pepř, sůl, citron, nechat naložit 1den, z lágu jde pak udělat výborná zahuštěná omáčka.
- fatal-errorModerátor
Počet příspěvků : 8
Bodové hodnocení : 3068
Datum registrace : 06. 07. 16
Věk : 31
Bydliště : Praha
Re: Marináda na masíčko
17.07.16 23:03
My teď o víkendu zkoušeli marinádu s protlakem, olejem a kořením dle chuti. My dávali rozmarýn, česnek a nějakou směs na maso a jak už je psáno výše, nesolit
- ZUZULinda
Počet příspěvků : 41
Bodové hodnocení : 3138
Datum registrace : 07. 06. 16
Re: Marináda na masíčko
19.07.16 21:04
Na kuře je dobrá marináda : díl oleje, díl vína rozmixovat se zelenými bylinkami (dobromysl, máta, estragon, česnek), stačí odležet 2 hodiny.
- dobravoda
Počet příspěvků : 7
Bodové hodnocení : 3061
Datum registrace : 12. 07. 16
Bydliště : Brno
Re: Marináda na masíčko
22.07.16 11:58
Výborné jsou kuřecí prsa nalořená v bílém jogurtu s nastrouhaným zázvorem a natrhanou šalvějí. Je možno přidat trochu třeba kari,nebo vegetky jen tak pro barvičku.Důležité je nesolit!!!!nechat přes noc v ledničce a druhý den šup s tím na gril -)))
- Britush
Počet příspěvků : 3
Bodové hodnocení : 3055
Datum registrace : 16. 07. 16
Re: Marináda na masíčko
22.07.16 23:46
Jéééé moc děkuju to budou dobrůtky
A tady u toho jaké víno? Červené?
Na kuře je dobrá marináda : díl oleje, díl vína rozmixovat se zelenými bylinkami (dobromysl, máta, estragon, česnek), stačí odležet 2 hodiny. napsal:
A tady u toho jaké víno? Červené?
- ZUZULinda
Počet příspěvků : 41
Bodové hodnocení : 3138
Datum registrace : 07. 06. 16
Re: Marináda na masíčko
23.07.16 8:27
Britush napsal:Jéééé moc děkuju to budou dobrůtky
A tady u toho jaké víno? Červené?
Víno je na drůbež lepší bílé.
- HNFgirl
Počet příspěvků : 19
Bodové hodnocení : 3128
Datum registrace : 20. 05. 16
Věk : 28
Re: Marináda na masíčko
24.07.16 14:21
taky jsem nakladala jiz do jogurtu, moc dobre, stavnate. a jinak taky den predem do oleje s korenim dle chuti. Kupuju obcas v bio prodejne koreni i smesi, bez soli a glutamanu. jen bylinky.
- BarUSka
Počet příspěvků : 4
Bodové hodnocení : 3066
Datum registrace : 04. 07. 16
Věk : 38
Re: Marináda na masíčko
24.07.16 14:56
Já dělám marinádu kečupovou, základ olivový olej a kečup hodně ostrý - já preferuji hellmanns kvůli chuti, ale můžete i jiný, pak přidám tymián, bazalku, country koření a lžičku škrobu, lžíci červeného vína, sůl, pepř.
- Lota
- Počet příspěvků : 11
Bodové hodnocení : 2968
Datum registrace : 19. 10. 16
Re: Marináda na masíčko
11.01.17 9:36
Já dělám sladkou rychlovku – nejlepší na kuřecí křídla. Meruňková marmeláda, trošku kečupu, lžičku oleje a provensálské koření. K tomu pak dip ze zakysky a bylinek a je to výborné.
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru