Domáci baileys
06.03.17 15:17
1.
Z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme mierne vychladnúť za stáleho miešania.
2.
Potom ho preložíme napr. do 2l misky, kde treba Baileys miešať- mixérom na najnižšom stupni/rýchlosti. Do pudingu začneme pomaly pridávať dve karamelové salká za stáleho miešania. (Kľudne sa môžu salká vopred prevariť dve hodiny, ale ja som sa ponáhľala, tak som zvolila karamelové. Aj keď musím priznať, že pri prevarených salkách má likér krajšiu farbu.)
3
Miešame, kým sa to dokonale nespojí a pridáme pol litra rumu. Následne vmiešame ešte smotanu na šľahanie. Skladujeme v chladničke, necháme odstáť cca 12 hodín.
Z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme mierne vychladnúť za stáleho miešania.
2.
Potom ho preložíme napr. do 2l misky, kde treba Baileys miešať- mixérom na najnižšom stupni/rýchlosti. Do pudingu začneme pomaly pridávať dve karamelové salká za stáleho miešania. (Kľudne sa môžu salká vopred prevariť dve hodiny, ale ja som sa ponáhľala, tak som zvolila karamelové. Aj keď musím priznať, že pri prevarených salkách má likér krajšiu farbu.)
3
Miešame, kým sa to dokonale nespojí a pridáme pol litra rumu. Následne vmiešame ešte smotanu na šľahanie. Skladujeme v chladničke, necháme odstáť cca 12 hodín.
- MajorArnold
- Počet příspěvků : 12
Bodové hodnocení : 2815
Datum registrace : 22. 03. 17
Re: Domáci baileys
13.04.17 10:29
Ježiš to zní dobře, a opravdu to tak dobře chutná? A kolik toho je? A nevíš jak dlouho to zhruba vydrží? Dík
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru